Ingredientai:
200 g | Svogūnai |
1 skiltelė | Česnakai |
žiupsnelis | Mairūnai |
sauja | Čiobreliai |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
450 g | Šaldyta trapi tešla |
500 g | Žirniai (kepimui) |
4 vnt. | Kiaušiniai |
500 g | Varškė |
žiupsnelis | Druska |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
žiupsnelis | Aitriosios paprikos milteliai |
1 vnt. | Kiaušinių baltymai |
Gaminimas:
1 porcijoje: 280 kcal, 9 g baltymų, 17 g riebalų, 22 g angliavandenių
Svogūnus bei česnaką nulupkite ir supjaustykite. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite. Apkepinkite svogūnus ir česnakus alyvuogių aliejuje, kol taps pusiau peršviečiami. Nuimkite nuo ugnies. Suberkite žalumynus, išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, išklokite ja riebalais išteptą kepimo formą, padarę 3 cm aukščio kraštus. Subadykite tešlą šakute, išklokite kepimo popieriumi ir suberkite žirnius. Kepkite 20 min. Ištraukite iš orkaitės, nuimkite žirnius ir popierių.
Kiaušinius sumaišykite su varške ir svogūnų mase, įberkite druskos, pipirų, aitriųjų paprikų miltelių. Baltymus išplakite, įmaišykite į masę. Sukrėsti masę į tešlos pagrindą ir kepti pyragą orkaitėje 30–35 min.