Svogūnų pyragas su grybais

Ingredientai:

180 g Miltai
2 šaukštas Vanduo
75 g Sviestas
žiupsnelis Druska
100 g Grybai
150 g Pienas
25 g Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
125 g Lydytas sūrelis
2 g Svogūnai
žiupsnelis Muskato riešutai malti
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska

Gaminimas:

Miltus sukapokite su sviestu, kol gausite vienodo dydžio gabalėlius. Įpilkite 2 – 3 valg. šaukštus vandens ir užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į apvalią kepimo formą. Tolygiai išklokite formą, prispauskite tešlos kraštelius prie formos pakraščių.

Ant tešlos dėkite kepimo popierių ir priberkite žirnių – tam, kad kepinys išlaikytų formą. Kepkite neatidarant orkaitės 10 min., vėliau išimkite iš orkaitės. Atsargiai nuimkite žirnius su kepimo popieriumi. Sumažinkite orkaitės temperatūrą.

Grybus nuvalykite ir išvirkite. Galite naudoti ir šaldytus ar konservuotus. Svogūnus supjaustykite žiedeliais, grybus – gabalėliais ir apkepkite svieste 5 – 7 min. uždengę dangčiu.

Grybus ir svogūnus išdėliokite ant apkeptos tešlos. Ant viršaus užpilkite išplaktus kiaušinius, sūrį, pabarstykite prieskoniais. Viską sudėkite į orkaitę ir kepkite dar apie 15 min. kol įdaras pakils ir įgaus rusvą spalvą.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą