Ingredientai:
500 g | Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla |
6 vnt. | Svogūnai |
100 g | Fermentinis sūris |
3 vnt. | Kiaušiniai |
2 šaukštas | Grietinė |
1 šaukštas | Sviestas |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
pagal skonį | Bazilikai |
pagal skonį | Džiovintos saldžiosios paprikos |
Gaminimas:
Svogūnus nulupame, supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname keptuvėje su sviestu iki tol, kol svogūnų tūris sumažės ir jie taps skaidrūs.
Svogūnus paskaniname druska, pipirais, maltos raudonosios paprikos prieskoniais.
Pusė kiekio tešlos išklojame stačiakampės kepimo formos dugną. Pagrindą kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje, kol šiek tiek paruduos.
Du kiaušinius ir grietinę išplakame. Įberiame druskos, pipirų, baziliko.
Sūrį sutarkuojame.
Pyrago pagrindą ištraukiame iš orkaitės. Ant jo paskleidžiame keptus svogūnus, kiaušinių ir grietinės plakinį, užbarstome sūrio. Kitą dalį tešlos iškočiojame ir uždengiame juo pyragą. Pyrago viršų keliose vietose įpjauname, kad per daug neišsipūstų.
Išplakame vieną kiaušinį. Plakinį užtepame ant pyrago pagrindo.
Pyragą kepame 200 laipsnių karščio orkaitėje, kol viršus gražiai paruduos.