
Ingredientai:
4 vnt. | Svogūnai |
žiupsnelis | Druska |
0,5 šaukštelis | Kuminai |
0,5 šaukštelis | Kalendros grūdeliai |
žiupsnelis | Kardamonai |
žiupsnelis | Anyžiai |
žiupsnelis | Aitrieji pipirai |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
3 vnt. | Gvazdikėliai |
5 vnt. | Kvepiantys pipirai |
100 ml | Vanduo |
1 vnt. | Kiaušiniai |
3 šaukštas | Krakmolas |
3 šaukštas | Miltai |
1 stiklinė | Saulėgrąžų aliejus |
75 g | Parmezano sūris |
200 ml | Grietinėlė (10 proc.) |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Kuminus, kalendrą, kardamoną, anyžius, gvazdikėlius, juoduosius, aitriuosius ir kvapiuosius pipirus nuolat maišydami 3 min. paskrudinkite sausoje keptuvėje. Paskui sugrūskite grūstuvėje, įbėrę šiek tiek druskos.
Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais žiedeliais, sudėkite į lėkštę, apibarstykite sutrintais prieskoniais, išmaišykite ir palikite 5-ioms minutėms.
Per tą laiką pasigaminkite padažą. Grietinėlę pakaitinkite bet neužvirinkite. Suberkite tarkuotą parmezaną, išmaišykite, kad sūris visiškai išsilydytų. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų.
Pasigaminkite tešlą. Kiaušinius išplakite su vandeniu, suberkite krakmolą, miltus, gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.
Keptuvėje aukštais kraštais ar puode įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, svogūnų žiedus pamirkykite į tešlą ir iš karto dėkite į įkaitintą aliejų. Kiekvieną svogūnų porciją kepkite po 2 minutes. Iškepusius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.