Ingredientai:
2 vnt. | Vištienos krūtinėlių filė |
7 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
150 g | Lapinės salotos |
1 vnt. | Apelsinai |
2 vnt. | Kriaušės |
150 g | Avietės |
150 g | Mėtos |
150 g | Gražgarstės |
1 šaukštelis | Medus |
pagal skonį | pipir |
pagal skonį | druska |
Gaminimas:
Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje su 3 šaukštais alyvuogių aliejaus apkepkite vištieną iš visų pusių, kol ji visiškai iškeps. Atvėsinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
Nuplaukite salotų lapus, nudžiovinkite ir suplėšykite nedideliais gabaliukais. Apelsiną nuplaukite ir išspauskite sultis.
Kriaušes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklides. Minkštimą supjaustykite kubeliais. Uogas perrinkite, atsargiai nuplaukite ir nudžiovinkite ant popierinio rankšluosčio.
Mėtas nuplaukite, nudžiovinkite ir nuplėškite lapelius. Gražgarstes taip pat nuplaukite, nudžiovinkite ir supjaustykite.
Visus ingridientus sudėkite į salotinę ir išmaišykite.
Padažui likusį alyvuogių aliejų sumaišykite su apelsinų sultimis ir medumi. Pridėkite druskos ir pipirų. Apipilkite padažu salotas ir patiekite.
Vienoje porcijoje – 255 kcal.