
Ingredientai:
700 g | Veršiena |
300 g | Kurdiukas |
300 g | Svogūnai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Prieskoniai |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Veršieną ir kurdiuką sumalkite per stambų tinklelį. Svogūną nulupkite, išimkite viduriuką, sumalkite, paskui šiek tiek nusunkite.
Mėsą sumaišykite su svogūnu, gerai išminkykite, kad prisisotintų deguonies. Paskui 1 – 1,5 val. palaikykite mėsą šaldytuve. Galiausiai suformuokite iš veršienos dešreles, pamaukite ant medinių pagaliukų ir iškepkite ant grotelių.
Kurdiùkas [< tiurkų k.], poodinė riebalų sankaupa kai kurių avių veislių (kurdiukinių) uodegos pašaknyje.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 0min.