Ingredientai:
1,2 kg | Vištiena |
150 g | Pievagrybiai |
2 vnt. | Morkos |
1 vnt. | Svogūnai |
50 g | Jautiena |
1 skiltelė | Česnakai |
1 stiklinė | Raudonas sausas vynas |
1 šaukštelis | Karis |
2 vnt. | Lauro lapai |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
žiupsnelis | Druska |
Gaminimas:
Vištą nuplaukite, nušluostykite ir supjaustykite gabalėliais. Morkas ir grybus supjaustykite šiaudeliais, susmulkinkite svogūną.
Keptuvėje aukštais kraštais įkaitinkite aliejų, apkepkite vištienos gabalėlius iš visų pusių, kol apskrus.
Sudėkite ant vištienos svogūnus, grybus, smulkiomis juostelėmis supjaustytą jautieną, skiltelę česnako ir morkas. Įpilkite vyno, įdėkite lauro lapą, įberkite druskos, kario. Jei vištienos gabalėliais bus ne visiškai apsemti, įpilkite šiek tiek vandens.
Troškinkite apie valandą, vis pamaišydami ir įpildami karšto vandens.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 120min.