Zacherio tortas

Ingredientai:

170 g Sviestas
170 g Cukrus
6 vnt. Kiaušiniai
150 g Juodasis šokoladas
70 g Malti džiūvėsėliai
1 šaukštas Aliejus
1 šaukštas Miltai
200 g Abrikosų džemas
3 šaukštas Romas (tamsus)
150 g Juodasis šokoladas
250 g Cukrus
1 šaukštelis Aliejus

Gaminimas:

Ruošiant tešlą, kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Cukrų ištrinkite su trimis ketvirtadaliais cukraus. Šokoladą ištirpinkite, supilkite į sviesto ir cukraus mišinį. Po vieną į masę sudėkite kiaušinių trynius, viską gerai išmaišykite. Tuomet suberkite džiūvėsėlius, gerai išmaišykite.

Baltymus su likusiu cukrumi išplakite iki standžių putų, atsargiai sudėkite į tešlą ir išmaišykite. Kepimo formą, kurios skersmuo 24 centimetrai, ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais, supilkite ten tešlą. Iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje torto pagrindą kepkite apie valandą. Iškepusį torto pagrindą atsargiai išimkite iš kepimo formos, leiskite atvėsti ir padalinkite į tris dalis.

Apelsinų džemą su romu ir 1-2 arbatiniais šaukšteliais vandens pakaitinkite puode. Torto lakštus ištepkite apelsinu džemu.
Dabar pasigaminkite glajų. Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais. Cukrų puode ištirpinkite su 125 ml vandens, kaitinkite ant vidutinės ugnies. Tuomet suberkite šokoladą, puodą nukelkite nuo ugnies, viską gerai išmaišykite, kol šokoladas ištirps, supilkite aliejų.

Glajui leiskite truputį atvėsti, tuomet juo apliekite visą tortą. Tortą mažiausiai valandai padėkite į šaldytuvą. Šis tortas patiekiamas su plakta grietinėle.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 240min.

Parašykite komentarą