Žuvis su česnakiniu padažu

Ingredientai:

2 vnt. Upėtakiai
8 skiltelė Česnakai
sauja Krapai
200 ml Grietinėlė
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
4 šaukštas Aliejus

Gaminimas:

Neluptą česanko galvutę 15 min. pakepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje. Tuomet česnaką nulupkite ir šakute sutrinkite iki košės. Krapus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.

Į česnakų košelę supilkite grietinėlę ir suberkite krapus. Pasūdykite, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite.

Žuvis nuplaukite, jei reikia, išdarinėkite, nupjaukite galvas, uodegas ir pelekus. Apkepkite jas keptuvėje su augaliniu aliejumi po 4 min. iš kiekvienos pusės. Tuomet uždenkite dangtį ir kepkite dar 10 min.

Prieš patiekdami užpilkite ant žuvies česnakinio padažo.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 35min.

Parašykite komentarą