Ingredientai:
2 vnt. | Upėtakiai |
8 skiltelė | Česnakai |
sauja | Krapai |
200 ml | Grietinėlė |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
4 šaukštas | Aliejus |
Gaminimas:
Neluptą česanko galvutę 15 min. pakepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje. Tuomet česnaką nulupkite ir šakute sutrinkite iki košės. Krapus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
Į česnakų košelę supilkite grietinėlę ir suberkite krapus. Pasūdykite, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite.
Žuvis nuplaukite, jei reikia, išdarinėkite, nupjaukite galvas, uodegas ir pelekus. Apkepkite jas keptuvėje su augaliniu aliejumi po 4 min. iš kiekvienos pusės. Tuomet uždenkite dangtį ir kepkite dar 10 min.
Prieš patiekdami užpilkite ant žuvies česnakinio padažo.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 35min.