Amerikietiškas moliūgų pyragas

Ingredientai:

200 g Miltai
100 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
1/2 šaukštelis Cukrus
400 g Moliūgai
350 g Sutirštintas pienas
1 vnt. Kiaušiniai
2 vnt. Kiaušinių tryniai
250 ml Grietinėlė
žiupsnelis Cinamonas
žiupsnelis Imbieras
žiupsnelis Muskato riešutas
50 g Graikiniai riešutai
3 šaukštas Rudasis cukrus
50 g Lydytas sviestas
pagal skonį Druska

Gaminimas:

Paruoškite įdarą. Moliūgą nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, suberkite į vandenį ir virkite, kol suminkštės apie 20 min. Palaukite, kol atvės.

Paruoškite tešlą. Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais. Virtuviniu kombainu sumaišykite miltus, sviestą ir druską, kol gausis smulkūs gumulėliai. Įmuškite kiaušinį ir vėl maišykite iki vientisos masės. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Tešlą plonai iškočiokite ir išklokite ja formą.

Orkaitę įkaitinkite iki 220 C temperatūros. Tešlą užklokite pergamentu ir ant jo užberkite sausų pupelių (tuomet kepant pyragas pakyla vienodai). Kepkite 10 min. Pupeles ir popierių nuimkite. Formą su tešla dėkite į orkaitę ir kepkite dar 4-5 min. Išimkite iš orkaitės ir palaukite kol atvės.

Kiaušinį su tryniu išplakite iki putų. Supilkite sutirštintą pieną, grietinėlę, moliūgus, įberkite 0,5 arbat. šaukštelio druskos ir prieskonius. Viską išplakite plaktuvu iki vientisos masės.

Pyrago įdarą užliekite ant pyrago viršaus ir kepkite 50 min. Atvėsinkite ant grotelių apie 2 val.

Įkaitinkite grilį iki maksimalios temperatūros. Indelyje sumaišykite graikinius riešutus, cukrų ir sviestą. Išdėliokite riešutus ant pyrago viršaus. Pyrago kraštus uždenkite folija ir dėkite 2-3 min po griliumi apie 12 cm atstumu nuo kaitinimo elementų. Palaukite, kol atvės ir patiekite.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 240min.

Parašykite komentarą