Ingredientai:
4 kg | Moliūgai (nuvalyti) |
800 g | Cukrus |
40 ml | Citrinų sultys |
1 pakelis | Prieskoniai karštam vynui |
Gaminimas:
Nuvalyti moliūgą, supjaustyti kubeliais, užpilti cukrumi ir palaikyti per naktį. Sekantį rytą į susidariusi sirupą su moliūgu gabaliukais, supilti citrinos sultis, įberti prieskonius, pavirti apie 5 min ir leisti pastovėti apie valandą kol visa masė atvėstų. Nupilti sirupą.
Moliūgo cukatus paprasčiausia džiovinti maisto džiovintuve (aš taip ir darau – užtrunka apie 7 val. Naudojant vidutinį režimą). Tačiau galima juos išdžiovinti ir orkaitėje. Tuomet reiktų kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir suberti moliūgo gabalėlius. Dėti į įkaitintą 60 laipsnių orkaitę, dureles šiek tiek turi būti praviros, kad išgaruotų drėgmė. Džiovinti apie 3-4 val. Vėliau cukatas reikia laikyti sandariame inde.
Porcijos: 0
Pagaminamas per: 1440min.