Moliūgų cukatai su prieskoniais

Ingredientai:

4 kg Moliūgai (nuvalyti)
800 g Cukrus
40 ml Citrinų sultys
1 pakelis Prieskoniai karštam vynui

Gaminimas:

Nuvalyti moliūgą, supjaustyti kubeliais, užpilti cukrumi ir palaikyti per naktį. Sekantį rytą į susidariusi sirupą su moliūgu gabaliukais, supilti citrinos sultis, įberti prieskonius, pavirti apie 5 min ir leisti pastovėti apie valandą kol visa masė atvėstų. Nupilti sirupą.

Moliūgo cukatus paprasčiausia džiovinti maisto džiovintuve (aš taip ir darau – užtrunka apie 7 val. Naudojant vidutinį režimą). Tačiau galima juos išdžiovinti ir orkaitėje. Tuomet reiktų kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir suberti moliūgo gabalėlius. Dėti į įkaitintą 60 laipsnių orkaitę, dureles šiek tiek turi būti praviros, kad išgaruotų drėgmė. Džiovinti apie 3-4 val. Vėliau cukatas reikia laikyti sandariame inde.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 1440min.

Parašykite komentarą