
Ingredientai:
200 g | Miltai |
žiupsnelis | Druska |
100 g | Sviestas |
300 g | Sūris (po 100 g įvairių rūšių) |
žiupsnelis | Aitriosios paprikos milteliai |
2 vnt. | Kiaušiniai |
100 ml | Pienas |
100 ml | Grietinėlė |
žiupsnelis | Muskato riešutas |
Gaminimas:
Miltus sumaišykite su druska ir sviestu, įpilkite 3 šaukštus vandens, užminkykite tešlą. Iškočiokite lakštą, įtieskite jį į apvalią kepimo forma, padarykite kraštus ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite 15 min. Tai bus pyrago pagrindas.
Sutarkuokite sūrius stambia tarka, tolygiai paskirstykite ant pagrindo, apibarstykite paprika.
Kiaušinius su išplakite pienu ir grietinėle ir užpilkite ant sūrio.
220 laipsnių orkaitėje kepkite pyragą dar 20 min.
Porcijos: 10
Pagaminamas per: 50min.