
Ingredientai:
2 vnt. | Baklažanai |
800 g | Konservuoti pomidorai |
1 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
2 skiltelė | Česnakai |
1 vnt. | Svogūnai |
150 g | Ryžiai |
1 šaukštas | Pomidorų pasta |
1 sauja | Bazilikai (švieži) |
50 g | Parmezano sūris |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Svogūną supjaustykite, pakepkite aliejuje, tada sudėkite susmulkintą česnaką, pakepkite dar 2 min., galiausiai sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, ryžius, įpilkite 300 ml verdančio vandens ir troškinkite 15 – 20 min., kol išvirs ryžiai. Suberkite pusę smulkintų bazilikų, pasūdykite.
Kitoje keptuvėje likusiame aliejuje apkepkite baklažanų gabalėlius. Jei reikia, įpilkite vandens.
Sudėkite ryžių ir pomidorų masę į gilią kepimo skardą, ant viršaus sudėkite baklažanus. Apibarstykite tarkuotu parmezanu ir 5 min. pakepkite orkaitėje. Prieš patiekdami apibarstykite likusiais bazilikais.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 40min.