Ingredientai:
150 ml | Vanduo |
5 g | Mielės |
225 g | Miltai |
270 g | Miltai |
115 ml | Vanduo |
1/2 šaukštelis | Druska |
30 g | Cukrus |
18 g | Sviestas |
1 šaukštas | Aliejus |
Gaminimas:
Pasiruoškite raugą: išskleiskite miles šiltame vandenyje, pridėkite miltų ir gerai išmaišykite.Sudėkite raugą į augaliniu aliejumi išteptą dubenį, uždenkite jį maistine plėvele ir padėkite į šiltą vietą pakilti.
Kai raugo kiekis padidės 3 – 4 kartus, sudėkite į jį likusius ingridientus ir užminkykite tešlą (ištirpintą sviestą dėkite pabaigoje). Gerai išminkę tešlą, palikite ją šiltoje vietoje dar 1 – 1,5 val.
Padarykite iš tešlos storą blyną, tuomet susukite jį į vyniotinį ir suformuokite batoną. Padarykite kelias įpjovas, aptepkite augaliniu aliejumi.
Kepkite duoną 230 laipsnių orkaitėje 25 min, kol ji pasidarys gelsvos spalvos.
Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.