Ingredientai:
12 vnt. | Konservuotų ananasų žiedai |
220 g | Sviestas |
1.7 stiklinė | Rudasis cukrus |
2 stiklinė | Miltai |
2 vnt. | Kiaušiniai |
100 ml | Pienas |
1 šaukštelis | Vanilinis cukrus |
2 šaukštelis | Kepimo milteliai |
0.3 šaukštelis | Muskato riešutas |
žiupsnelis | Druska |
100 g | Braškės |
Gaminimas:
Paimkite stačiakampę 30 ir 20 cm kepimo formą, ištepkite ją sviestu, išklokite kepimo popieriumi, kad kraštai kiek išsikištų į išorę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Nuo ananasų nupilkite sirupą, pasilikite jį. Ananasus nusausinkite.
Puode pakaitinkite 100 g sviesto, suberkite 1 stiklinę cukraus, maišydami užvirinkite. Kai cukrus ištirps, supilkite sirupą į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite ananasus.
Tešlai likusį 100 g sviesto ištrinkite su likusiu ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kas kartą gerai išmaišydami.
Miltus sumaišykite su muskato riešutu, kepimo milteliais ir druska. Pusę miltų suberkite į masę su kiaušiniais, išmaišykite. Supilkite pieną ir 0,5 stiklinės ananasų sirupo (likusiojo nebereikės), išmaišykite, suberkite likusius miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Šia tešla užpilkite ananasus. Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol įkišus medinį pagaliuką prie jo nebelips tešla. Kepimo laikas – maždaug 35 min.
Kai pyragas atvės, atsargiai jį apverskite į lėkštę, nuimkite kepimo popierių. Jei ananasų žiedas iškristų, įstatykite jį atgal. Patiekite pyragą atvėsusį, papuoštą uogomis.