Ingredientai:
100 g | Sviestas |
150 g | Sausainiai |
350 g | Varškė |
100 g | Cukrus |
1 pakelis | Vanilinis cukrus |
1 vnt. | Citrinos |
10 g | Želatina |
200 ml | Grietinėlė |
400 g | Braškės |
žiupsnelis | Druska |
Gaminimas:
Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su minkštu sviestu. Šia mase išklokite kepimo popieriumi padengtą kepimo formą ir dėkite į šaldytuvą.
Paruoškite kremą. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su 100 g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Pagal instrukciją ištirpdykite želatiną.
Sudėkite į varškę tarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis, viską išmaišykite. Maišant supilkite ištirpintą želatiną.
Supilkite grietinėlę į varškės kremą ir išmaišykite.
Pusę kremo sukrėskite ant sausainių pagrindo. Ant kremo išdėliokite supjaustytas braškes. Sukrėskite likusį kremą. Dėkite tortą į šaldytuvą 6 – 8 val.
Papuoškite tortą plakta grietinėle ir braškėmis.
Porcijos: 8
Pagaminamas per: 60min.