Ingredientai:
6 vnt. | Bulvės |
100 g | Brie sūris |
2,5 stiklinė | Pienas |
1 šaukštas | Miltai |
2 šaukštas | Sviestas |
pagal skonį | Druska |
50 g | Džiovinti baravykai |
Gaminimas:
Grybus užpilkite šiltu vandeniu. Bulves nulupkite, dėkite į pasūdytą karštą vandenį ir virkite 10-15 min. Nupilkite vandenį ir palaukite, kol bulvės truputį atvės.
Kiekvieną bulvę supjaustykite į nedidelius gabalėlius ir sudėkite į porcijinius indelius (6 bulvės dedamos į 6 indelius).
Bešamelio padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir apkepinkite, kol įgaus šviesiai rusvą spalvą. Nukelkite nuo viryklės ir supilkite pašildytą pieną. Greitai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukai. Grybus smulkiai supjaustykite ir suberkite į padažą. Padažą vėl dėkite ant viryklės ir dar truputį pavirkite.
Nuo bri sūrio nupjaukite plutelę ir supjaustykite 1×1 dydžio kubeliais. Bri sūrį suberkite į bešamelio padažą ir išmaišykite. Pagal skonį įberkite druskos.
Bulves užpilkite paruoštu padažu ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių karščio. Po 10 min. patiekalas bus paruoštas.