Citrininiai keksiukai su aguonomis

Ingredientai:

350 g Miltai
2 šaukštelis Kepimo milteliai
115 g Cukrus
2 šaukštas Aguonos
55 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
225 ml Pienas
1 vnt. Citrinos

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Popierinėmis formelėmis išklokite metalinę keksiukų formą. Dideliame dubenyje išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies 30 sek paskrudinkite aguonas (judinkite keptuvę, kad aguonos nesudegtų). Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite į miltų masę.

Kitoje keptuvėje ant nedidelės ugnies ištirpdykite sviestą. Perpilkite į dubenį, leiskite truputį atvėsti, tada įmaišykite kiaušinį, pieną, citrinos žievelę ir sultis. Šią masę supilkite į miltus, išmaišykite.
Tešla turi būti minkšta, lipni (jei ji per sausa, įpilkite daugiau pieno). Sukrėskite į keksiukų formeles.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Leiskite ataušti ir ragaukite.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 50min.

Parašykite komentarą