Ingredientai:
3 stiklinė | Miltai |
1 šaukštelis | Kepimo milteliai |
1 šaukštelis | Soda |
1/2 šaukštelis | Druska |
1/2 stiklinė | Imbieras (susmulkintas) |
1 vnt. | Citrinos |
1 stiklinė | Cukrus |
10 šaukštas | Sviestas |
2 vnt. | Kiaušiniai |
300 ml | Jogurtas (natūralus) |
1 stiklinė | Cukraus pudra |
2 šaukštas | Citrinų sultys |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kepimo soda ir druska.
Nulupkite citrinos žievelę ir ją nelabai smulkiai supjaustykite. Ją kartu su imbierais ir ¼ stiklinės cukraus sudėkite į mikserį ir susmulkinkite, kol gausite vientisą masę.
Dideliame dubenyje iki purios masės išsukite sviestą ir likusį cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinius, įmaišykite citrinų ir imbierų masę.
Į šia masę įmaišykite pusę miltų masės, tada pusę jogurto, tada likusius miltus ir likusį jogurtą. Išmaišykite, bet nemaišykite per ilgai.
Riebalais patepkite keksiukų formeles ir supilkite tešlą. Kepkite 25-30 min, kol keksiukai taps tamsiai auksinės spalvos.
Kol keksiukai vėsta, šluotele išplakite citrinos sultis ir cukraus pudrą. Šia mase patepkite dar šiltu keksiukų viršų.