Ingredientai:
125 g | Varškė liesa |
250 g | Miltai |
5 šaukštas | Aliejus |
1 vnt. | Kiaušiniai |
1/2 šaukštelis | Kepimo milteliai |
žiupsnelis | Druska |
250 g | Brokoliai |
100 g | Šaltai rūkyta šoninė |
250 g | Vyšniniai pomidoriukai |
pagal skonį | Druska |
1 vnt. | Kiaušiniai |
1 vnt. | Kiaušinių tryniai |
250 ml | Grietinėlė |
100 g | Fermentinis sūris |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Varškę sumaišykite su aliejumi, druska ir kiaušiniu. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Greitai užminkykite tešlą. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę polietileno plėvelę ir pusei valandos padėkite į šaldytuvą.
Kepimo formą sutepkite riebalais ir apibarstykite miltais. Tešlą iškočiokite, perkelkite į kepimo formą ir suformuokite kraštelius. Keliose vietose tešlą subadykite šakute, kad kepant ji nesideformuotų.
Brokolius nuplaukite, sulaužykite į žiedynėlius, nupjaustykite storuosius stiebus. Rūkytą šoninę supjaustykite griežinėliais. Vyšninius pomidorus nuplaukite. Brokolius keturias minutes virkite pasūdytame vandenyje, po suberkite į sietelį ir perplaukite šaltu vandeniu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Daržoves ir rūkytos šoninės gabalėlius tolygiai paskirstykite ant tešlos. Kiaušinį, kiaušinio trynį ir grietinėlę išplakite. Į plakinį įmaišykite tarkuotą sūrį, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Šia mase užpilkite daržoves. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę it kepkite 45 minutes.