
Ingredientai:
250 g | Liežuvis virtas |
4 vnt. | Bulvės |
1 vnt. | Morkos |
2 vnt. | Obuoliai |
1 šaukštelis | Citrinų sultys |
2 vnt. | Kiaušiniai |
100 g | Kaparėliai |
100 g | Kaparėliai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
sauja | Petražolės |
Gaminimas:
Daržoves gerai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis.
Kiaušinius taip pat išvirkite.
Virtas daržoves nulupkite. Kiekvieną bulvę perpjaukite išilgai pusiau ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Morką supjaustykite plonais griežinėliais. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite skersai plonais griežinėliais.
Obuolius nuplaukite, kiekvieną perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Iš karto apšlakstykite citrinų sultimis, kad obuolių skiltelės nepradėtų tamsėti. Vistą liežuvį supjaustykite plonais griežinėliais.
Paruoštus salotų ingredientus sluoksniais išdėkite į salotų dubenį, apibarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais ir apliekite alyvuogių aliejumi. Apibarstykite salotas kaparėliais ir papuoškite petražolėmis.