Ingredientai:
1 kg | Pomidorai |
1 vnt. | Cukinijos (mažos) |
4 vnt. | Agurkai |
1 vnt. | Raudonieji svogūnai |
350 g | Marinuoti čili pipirai |
pagal skonį | Saldžiosios geltonosios paprikos |
pagal skonį | Saldžiosios raudonosios paprikos |
200 g | Fetos sūris |
pagal skonį | Juodosios alyvuogės |
3 sauja | Lapinės salotos |
0,5 sauja | Bazilikai |
3 šaukštas | Raudonojo vyno actas |
2 vnt. | Ančiuviai |
1 skiltelė | Česnakai |
50 g | Alyvuogės |
1 žiupsnelis | Raudonėliai |
1 žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
0,33 stiklinė | Alyvuogių aliejus |
Gaminimas:
Šakute išplakite actą, ančiuvius (prieš tai juos sutrynę), susmulkintus česnaką, alyvuoges, pipirus. Plakdami supilkite aliejų. Dubenyje sumaišykite supjaustytas daržoves, sutrupintą fetą, apliekite užpilu ir išmaišykite. Į salotų dubenį suklokite salotų lapus, ant viršaus sudėkite salotas.
Porcijos: 10
Pagaminamas per: 15min.