Gardūs meduoliai

Ingredientai:

250 g Miltai
30 g Sviestas
250 g Medus
2 vnt. Kiaušiniai
100 g Cukrus
7 g Kepimo milteliai
1 šaukštelis Prieskoniai meduoliams

Gaminimas:

Medų, cukrų ir sviestą maišome ir šildome, kol viskas suskystėja. Masę atvėsiname, maišydami įmušame kiaušinius po vieną, tada įmaišome miltus, kepimo miltelius ir prieskonius. Valandai įdedame į šaldytuvą.

Išėmę kočiojame ant miltais pabarstytos lentos ar stalo ~ 1 cm storio lakštą ir pjaustome norimomis formomis. Kepame 200 °C temperatūroje apie 10 – 15 min. Skaniausi, kai pastovi dieną, kitą.

Spalvotus glajus pasigaminti pačiam taip pat labai paprasta: sumaišykite miltinį cukrų, kitaip vadinamą cukraus pudra, su norimo skonio ir spalvos sirupu ir įpilkite šlakelį vandens, kad gautumėte poskystę dažų masę.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 120min.

Parašykite komentarą