Ingredientai:
250 g | Grybai |
4 šaukštas | Aliejus |
2 šaukštelis | Garstyčios |
200 ml | Grietinėlė |
200 g | Špinatai |
2 šaukštas | Svogūnų laiškai |
2 šaukštas | Sūris kietas tarkuotas |
žiupsnelis | Muskato riešutas |
2 vnt. | Kiaušiniai |
1 vnt. | Kiaušinių tryniai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
1 pakelis | Šaldyta sluoksniuota tešla |
Gaminimas:
Pievagrybius nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis.
Suberkite grybus į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Pakepkite, tada suberkite garstyčias, dar pakepkite.
Kol atvės grybai, išvyniokite tešlą, įklokite į kepimo skardą. Pabadykite tešlą šakute. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, pašaukite skardą su tešla, kepkite 15 min.
Kol keps tešla, pasigaminkite įdarą. Kiaušinius ir grietinėlę išplakite iki vientisos masės.
Į šią masę suberkite grybus, druskos, pipirų, suberkite ir smulkintus špinatus, svogūnų laiškus, išmaišykite.
Ištraukite iš orkaitės skardą su tešla, uždėkite įdarą. Išplakite trynį ir šluotele aptepkite pyrago kraštus. Kepkite 20 min.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 0min.