Ingredientai:
600 g | Jautiena |
4 vnt. | Lavašas (lapas) |
1 šlakelis | Alyvuogių aliejus |
1 žiupsnelis | Raudonėliai |
1 šaukštas | Citrinų sultys |
160 g | Špinatai |
0,25 vnt. | Raudonieji svogūnai |
1 šaukštas | Kedro riešutai |
0,5 stiklinė | Konservuoti pomidorai |
1 skiltelė | Česnakai |
1 žiupsnelis | Bazilikai |
1 šaukštelis | Balzaminis actas |
Gaminimas:
Jautieną smulkiai supjaustykite ir apipilkite aliejumi. Įkaitinkite didelę keptuvę ir joje apkepkite mėsą. Suberkite susmulkintus raudonėlius ir supilkite citrinų sultis. Leiskite mėsai šiek tiek ataušti.
Lavašus iš vienos pusės ištepkite pomidorų padažu. Jam pasigaminti smulkintuvu suplakite konservuotus pomidorus, česnaką, baziliko lapelius ir balazaminį actą.
Tada išdėliokite špinatų lapus, žiedais supjaustytą svogūną ir mėsos gabalėlius. Ant viršaus pabarstykite kedrų riešutais. Lavašą susukite ir perpjaukite skersai, kad būtų lengviau valgyti.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 30min.