Ingredientai:
300 g | Vištienos kepenėlės |
300 g | Jautienos kepenėlės |
200 g | Veršienos kumpis |
200 g | Virtas kumpis |
150 g | Rūkyta vištiena |
3 vnt. | Svogūnai |
3 vnt. | Porai |
1 vnt. | Saldžiosios paprikos |
2 skiltelė | Česnakai |
150 ml | Grietinėlė |
2 vnt. | Kiaušiniai |
2 šaukštas | Sviestas |
100 ml | Konjakas |
žiupsnelis | Čiobreliai |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
žiupsnelis | Kvepiantys pipirai |
pagal skonį | Druska |
Gaminimas:
Kepenis smulkiai supjaustykite, visą veršieną bei saldžiąją papriką sumalkite, kumpį supjaustykite kubeliais. Sumaišykite visą mėsą.
Pipirus paskrudinkite ant sausos keptuvės. Paskui sumalkite su druska ir muskato riešutu, šio mišinio įberkite į mėsą. Svogūną, dviejų porų baltąją dalį ir česnaką susmulkinkite, 10 min. apkepkite svieste. Palikite atvėsti.
Išplakite kiaušinį su grietinėle, suberkite keptus svogūną, porą ir česnaką, čiobrelius, įpilkite konjako. Šį mišinį supilkite į mėsą.
Išminkykite, uždenkite indą plėvele ir 8-ioms valandoms įdėkite į šaldytuvą. Nupjaukite poro lapus, palikite 5 cm žaliąją dalį. Stiebu supjaustykite išilgai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5-ioms minutėms.
Išklokite lapais stačiakampį indą, kad dalis lapų būtų nusvirę per kraštus. Ant jų sudėkite mėsos masę, užklokite lapus, indą uždenkite folija. Įdėkite indą į kitą indą su vandeniu ir 170 laipsnių orkaitėje kepkite 1,45 val. Kai atvės, paštetą prispauskite.