Ingredientai:
125 g | Sviestas |
3/4 stiklinė | Cukrus |
3 vnt. | Kiaušiniai |
1 pakelis | Vanilinis cukrus |
1 stiklinė | Miltai |
2 šaukštas | Kakava |
50 ml | Pienas |
5 vnt. | Obuoliai |
1 šaukštelis | Kepimo milteliai |
1 šaukštelis | Citrinų sultys |
žiupsnelis | Druska |
2 šaukštas | Aliejus |
1 stiklinė | Vanduo |
3 šaukštas | Cukrus |
1 šaukštelis | Konjakas |
1 stiklinė | Grietinėlė (plakta) |
1 vnt. | Obuoliai |
50 g | Šokoladas (tarkuotas) |
Gaminimas:
Sumaišykite ištirpintą sviestą, vanilinį cukrų, kiaušinius, cukrų ir druską. Sudėkite kepimo miltelius, kakavą, pieną ir miltus. Užmaišykite tešlą.
Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis. Pusę tešlos supilkite į aliejumi išteptą kepimo formą, ant jos išdėliokite obuolius (šiek tiek obuolių pasilikite papuošimui).
Užpilkite obuolius likusia tešla. Kepkite 40 – 45 min. 180 – 200 laipsnių karščio orkaitėje. Atvėsinkite.
Išvirkite sirupą. Užvirinkite stiklinę vandens su 3 šaukštais cukraus. Įpilkite šlakelį konjako. Sirupą atvėsinkite.
Pyragą sulaistykite sirupu, papuoškite plakta grietinėle, obuolių skiltelėmis, apšlakstykite ištirpintu šokoladu. Prieš patiekiant palaikykite pora valandų šaldytuve.
Porcijos: 12
Pagaminamas per: 90min.