Karameliniai pyragaičiai

Ingredientai:

225 g Miltai
75 g Cukrus
200 g Sviestas
350 g Juodasis šokoladas
175 g Sviestas
175 g Cukrus
100 g Medus
400 g Kondensuotas pienas
1 šaukštelis Vanilės ekstraktas

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi. Sumaišykite miltus su cukrumi, suberkite susidariusius gumulėlius į kepimo formą ir paskirstykite tolygiu sluoksniu. Pabadykite paviršių šakute ir 15 minučių įdėkite į šaldytuvą. Paskui 20 minučių kepkite orkaitėje, kol švelniai paskrus.

Produktus karamelei (išskyrus vanilę) sumaišykite puode, pakaitinkite, kol ištirps cukrus. Kai užvirs, pakaitinkite dar 10 min., kol masė įgaus karamelės spalvą. Supilkite vanilę ir užpilkite masę ant trupinių formoje. Palikite atvėsti kambario temperatūroje.

Įstatytame į karštą vandenį inde ištirpinkite šokoladą ir sviestą, užliekite ant karamelės ir palikite atvėsti kambario temperatūroje, paskui įstatykite į šaldytuvą. Supjaustykite kvadratiniais pyragėliais ir galite patiekti.

Porcijos: 25
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą