Ingredientai:
2 stiklinė | Cukrus |
2 vnt. | Kiaušiniai |
2 stiklinė | Miltai |
1 šaukštelis | Kepimo milteliai |
1/2 šaukštelis | Druska |
1 stiklinė | Grietinė |
1/2 šaukštelis | Vanilės ekstraktas |
1 stiklinė | Pekano riešutai |
1 šaukštelis | Cinamonas |
1/2 stiklinė | Šokoladas |
2 stiklinė | Sviestas |
Gaminimas:
Mažame dubenėlyje sumaišykite pekano riešutus, 2 šaukštus cukraus ir cinamoną.
Kitame dubenėlyje ištirpinkite šokolado gabalėlius ir ¼ stiklinės sviesto.
Dideliame dubenyje išsukite sviestą su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išplakite. Sudėkite su kepimo milteliais ir druska sumaišytus miltus. Tada įmaišykite su vanile sumaišytą grietinę.
Riebalais pateptą kepimo formą pabarstykite 2 šaukštais riešutų mišinio. Sudėkite pusę tešlos, pabarstykite puse riešutų mišinio. Sudėkite pusę šokolado masės. Tada supilkite likusią tešlą ir pabarstykite likusiais riešutais.
Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 60-70 min. Ištraukę iš orkaitės leiskite 10 min atvėsti. Prieš patiekdami pašildykite likusį šokolado padažą ir juo pašlakstykite pyragą.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.