Kepti obuolių krepšeliai

Ingredientai:

500 g Šaldyta sluoksniuota tešla
1 stiklinė Cukrus
2 šaukštas Ruginės duonos džiūvėsiai
4 šaukštelis Cinamonas
žiupsnelis Muskato riešutas
1 vnt. Kiaušiniai
4 vnt. Obuoliai
1 stiklinė Cukraus pudra
šlakelis Vanilės ekstraktas
3 šaukštas Pienas

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Riebalais patepkite kepimo skardą.

Kiekvieną tešlos lakštą iškočiokite 30×30 cm dydžio gabalais ir supjaustykite į 4 dalis.

Nedideliame inde sumaišykite cukrų, džiūvėsėlius, cinamoną ir muskatą. Tešlos kvadratėlius patepkite plaktu kiaušiniu, ant jų dėkite po šaukštą džiūvėsėlių masės, pusę obuolio (puselė, kur buvo sėklos, turi būti apačioje), dar džiūvėsėlių. Suimkite 4 tešlos galus ir sulipdykite, kad gautųsi krepšelis. Taip paruoškite visus tešlos kvadratėlius.

Visus krepšelius patepkite plaktu kiaušiniu. Dėkite į įkaitintą orkaitę, po 15 min. sumažinkite ugnį iki 175 laipsnių ir kepkite dar 25 min, kol gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Papuošimui: sumaišykite cukraus pudrą su vanile ir pienu (jei reikia, įpilkite daugiau pieno) ir apšlakstykite atvėsusius krepšelius. Patiekite tą pačią dieną.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą