Ingredientai:
100 g | Varškė |
1 vnt. | Kiaušiniai |
2 šaukštas | Sviestas |
150 g | Miltai |
1 šaukštelis | Kepimo milteliai |
1 vnt. | Porai |
3 vnt. | Kiaušiniai |
140 g | Varškės sūris |
200 g | Grietinė |
1 šaukštas | Sviestas |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
žiupsnelis | Druska |
Gaminimas:
Varškę ištrinkite su sviestu ir kiaušiniu. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tešlą. Suvoliokite į rutulį, įvyniokite į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldymo kamerą valandai.
Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite apskritimą, didesnį už kepimo formos dugną, kad užtektų ir kraštams suformuoti. Subadykite tešlą šakute, kad kepant nesutrūkinėtų ir padėkite 15 min. į šaldytuvą.
Porą nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepinkite svieste.
Kiaušinius sumaišykite su grietine ir tarkuotu sūriu, pagardinkite druska ir pipirais.
Ant tešlos iškrėskite apkepintą porą ir užpilkite kiaušinių plakinį. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.