Ingredientai:
6 vnt. | Šaldyta filo tešla (lakštai) |
2 gabaliukas | Lašišos filė |
8 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
4 vnt. | Porai |
25 g | Lydytas sviestas |
25 g | Sviestas |
300 g | Grietinė |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Porus sudėkite į didelę keptuvę, įpilkite 3 šaukštus vandens, įdėkite šaukšteli sviesto. Uždenkite dangčiu ir kaitinkite 10 min, kol porai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Tada sumaišykite su grietine, pagardinkite druska ir pipirais.
Filo tešlos lakštą patepkite lydytu sviestu, ant viršaus klokite dar vieną lakštą, jį vėl patepkite sviestu ir ant viršaus užklokite trečią lakštą. Uždėkite lašišos file, pabarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus uždėkite pusę porų masės. Suimkite ir suspauskite tešlos kraštelius, kad gautumėte krepšelį. Taip pat paruoškite antrąjį krepšelį.
Patepkite krepšelius sviestu, sudėkite į riebalais pateptą skardą ir kepkite 20-25 min, kol paskrus ir bus traškūs. Patiekite su daržovių salotomis.