Ingredientai:
300 g | Lašiša |
5 vnt. | Bulvės |
3 vnt. | Pomidorai |
200 g | Svogūnai |
2 vnt. | Morkos |
500 ml | Grietinėlė 10 proc. |
1 l | Vanduo |
2 šaukštas | Aliejus |
1 sauja | Krapai |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
pagal skonį | Druska |
Gaminimas:
Svogūną supjaustykite žiedais, bulves ir lašišą – kubeliais. Morkas sutarkuokite.
Pomidorus įrėžkite peiliu, kelioms sekundėms įmerkite į verdantį vandenį, paskui perpilkite šaltu vandeniu, nulupkite odeles. Minkštimą supjaustykite kubeliais.
Puode įkaitinkite aliejų, iškepkite svogūnus ir morkas.
Suberkite pomidorus, troškinkite pamaišydami 2 min., paskui įpilkite vandens ir užvirinkite.
Sudėkite į puodą bulves, įberkite druskos, pipirų, virkite 5 – 7 min.
Sudėkite lašišą ir įpilkite grietinėlę. Virkite dar 5 min., kol išvirs bulvės.
Prieš patiekdami į stalą, įberkite į sriubą smulkintų krapų.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 60min.