Lašišos sriuba su grietinėle

Ingredientai:

300 g Lašiša
5 vnt. Bulvės
3 vnt. Pomidorai
200 g Svogūnai
2 vnt. Morkos
500 ml Grietinėlė 10 proc.
1 l Vanduo
2 šaukštas Aliejus
1 sauja Krapai
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Druska

Gaminimas:

Svogūną supjaustykite žiedais, bulves ir lašišą – kubeliais. Morkas sutarkuokite.

Pomidorus įrėžkite peiliu, kelioms sekundėms įmerkite į verdantį vandenį, paskui perpilkite šaltu vandeniu, nulupkite odeles. Minkštimą supjaustykite kubeliais.

Puode įkaitinkite aliejų, iškepkite svogūnus ir morkas.

Suberkite pomidorus, troškinkite pamaišydami 2 min., paskui įpilkite vandens ir užvirinkite.

Sudėkite į puodą bulves, įberkite druskos, pipirų, virkite 5 – 7 min.

Sudėkite lašišą ir įpilkite grietinėlę. Virkite dar 5 min., kol išvirs bulvės.

Prieš patiekdami į stalą, įberkite į sriubą smulkintų krapų.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą