Ingredientai:
400 g | Lašišos filė |
pagal skonį | Druska |
100 g | Kumpis Serrano |
0,3 stiklinė | Pistacijos |
sauja | Bazilikai |
2 šaukštas | Parmezano sūris tarkuotas |
4 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
4 vnt. | Bulvės |
0,5 sauja | Bazilikai |
0,5 sauja | Mėtos |
pagal skonį | Druska |
100 g | Apelsinų džemas |
0,25 stiklinė | Baltojo vyno actas |
Gaminimas:
Lašišą nuplauti, nuimti odelę ir supjaustyti maždaug 3 cm pločio juostelėmis. Gerai pabarstyti druska.
Į smulkintuvą sudėti ingredientus, skirtus pistacijų pesto ir sumalti.
Pagamintą pesto sudėti ant lašišos juostelių ir viską įvynioti į Serrano kumpį.
Suktinukus sudėti į karščiui atsparų indą ir pašauti į iki 190 C įkaitintą orkaitę. Kepti apie 20 min.
Actą pilti į puodą ir kaitinti kelias minutes, kol jo sumažės perpus. Tuomet dėti apelsinų džemą ir virti dar 1-2 min.
Bulves virti, kaip įprastai. Pasūdyti, išvirus sugrūsti.
Į smulkintuvą dėti bazilikus ir mėtas, 2 šauktus bulvių. Viską trumpai malti. Gautą masę sumaišyti su likusiomis bulvėmis.
Lėkštėje dėti bulvės, lašišos suktinukus ir užpilti truputį padažo (jis gan kartus).
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.