Lašišos suktinukai su aromatinga bulvių koše

Ingredientai:

400 g Lašišos filė
pagal skonį Druska
100 g Kumpis Serrano
0,3 stiklinė Pistacijos
sauja Bazilikai
2 šaukštas Parmezano sūris tarkuotas
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
4 vnt. Bulvės
0,5 sauja Bazilikai
0,5 sauja Mėtos
pagal skonį Druska
100 g Apelsinų džemas
0,25 stiklinė Baltojo vyno actas

Gaminimas:

Lašišą nuplauti, nuimti odelę ir supjaustyti maždaug 3 cm pločio juostelėmis. Gerai pabarstyti druska.

Į smulkintuvą sudėti ingredientus, skirtus pistacijų pesto ir sumalti.

Pagamintą pesto sudėti ant lašišos juostelių ir viską įvynioti į Serrano kumpį.

Suktinukus sudėti į karščiui atsparų indą ir pašauti į iki 190 C įkaitintą orkaitę. Kepti apie 20 min.

Actą pilti į puodą ir kaitinti kelias minutes, kol jo sumažės perpus. Tuomet dėti apelsinų džemą ir virti dar 1-2 min.

Bulves virti, kaip įprastai. Pasūdyti, išvirus sugrūsti.

Į smulkintuvą dėti bazilikus ir mėtas, 2 šauktus bulvių. Viską trumpai malti. Gautą masę sumaišyti su likusiomis bulvėmis.

Lėkštėje dėti bulvės, lašišos suktinukus ir užpilti truputį padažo (jis gan kartus).

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą