
Ingredientai:
1,3 kg | Vištienos kulšelės |
2 vnt. | Čili pipirai |
šaukštas | Imbiero šaknis |
5 vnt. | Česnakai |
sauja | Kalendros |
2 šaukštas | Rudasis cukrus |
60 ml | Laimo vaisių sultys |
3 šaukštas | Žuvies padažas |
Gaminimas:
Vištienos kulšeles įpjaukite aštriu peiliu ir sudėkite į dubenį. Likusius ingredientus sudėkite į mikserį ir sutrinkite. Šiuo mišiniu apipilkite vištieną. Uždenkite plėvele ir per naktį ar bent kelias valandas palaikykite šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Ištraukite vištieną iš šaldytuvo ir 30-40 min palaukite – ji turi būti kambario temperatūros. Išimkite kulšeles iš marinato (jo neišpilkite) ir perkelkite į kepimo indą. Kepkite 35-40min. Kai iškeps, sudėkite į lėkštę.
Marinatą supilkite į keptuvę ir užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir pakaitinkite kelias minutes, maišydami mediniu šaukštu, kol sutirštės ir taps lipnus. Apipilkite vištieną, pabarstykite kalendros lapeliais ir patiekite.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 0min.