Marinuotų ir keptų grybų užkandis

Ingredientai:

300 g Pievagrybiai
3 šaukštas Balzaminis actas
1 šaukštas Sojos padažas
1/2 šaukštelis Citrinų sultys
pagal skonį Juodieji malti pipirai
500 g Grybai (švieži arba šaldyti)
2 skiltelė Česnakai
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
žiupsnelis Petražolės
žiupsnelis Čiobreliai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Pievagrybius perpjaukite į 2 – 4 dalis, sudėkite į dubenį, apšlakstykite balzaminiu actu, sojos padažu ir citrinos sultimis, apibarstykite pipirais, uždenkite dubenį plėvele ir 2 val. pastatykite į šaldytuvą.

Šviežius grybus nuplaukite, nusausinkite (šaldytus atšildykite). Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir kepkite grybus kol neliks skysčio (8 – 10 min.).

Sumažinkite liepsną, supilkite į keptuvę likusį alyvuogių aliejų, sudėkite česnako skilteles ir čiobrelių šakeles. Įberkite druskos, pipirų, pamaišydami kepkite 5 min.

Petražoles smulkiai supjaustykite. Keptus grybus sudėkite į dubenį, apibarstykite petražolėmis.

Patiekite grybų asorti skirtinguose induose su skrebučiais.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 130min.

Parašykite komentarą