Ingredientai:
300 g | Pievagrybiai |
3 šaukštas | Balzaminis actas |
1 šaukštas | Sojos padažas |
1/2 šaukštelis | Citrinų sultys |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
500 g | Grybai (švieži arba šaldyti) |
2 skiltelė | Česnakai |
3 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
žiupsnelis | Petražolės |
žiupsnelis | Čiobreliai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Pievagrybius perpjaukite į 2 – 4 dalis, sudėkite į dubenį, apšlakstykite balzaminiu actu, sojos padažu ir citrinos sultimis, apibarstykite pipirais, uždenkite dubenį plėvele ir 2 val. pastatykite į šaldytuvą.
Šviežius grybus nuplaukite, nusausinkite (šaldytus atšildykite). Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir kepkite grybus kol neliks skysčio (8 – 10 min.).
Sumažinkite liepsną, supilkite į keptuvę likusį alyvuogių aliejų, sudėkite česnako skilteles ir čiobrelių šakeles. Įberkite druskos, pipirų, pamaišydami kepkite 5 min.
Petražoles smulkiai supjaustykite. Keptus grybus sudėkite į dubenį, apibarstykite petražolėmis.
Patiekite grybų asorti skirtinguose induose su skrebučiais.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 130min.