Meduoliniai sausainėliai

Ingredientai:

3 vnt. Kiaušiniai
0,5 stiklinė Cukrus
100 g Sviestas
200 g Medus
600 g Miltai
2 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštas Cinamonas
2 šaukštelis Prieskoniai meduoliams
100 g Šokoladas
2 šaukštas Pienas
2 vnt. Kiaušinių baltymai
3 stiklinė Cukraus pudra

Gaminimas:

Medų, cukrų ir sviestą šildykite puodelyje, kol susidarys vientisa masė. Ją atvėsinę įmaišykite kiaušinius ir su kepimo milteliais bei prieskoniais sumaišytus miltus. Išminkykite tešlą ir iškočiokite 7 mm storio lakštą.

Pagal iš anksto paruoštus įvairių formų (avinėliai, angeliukai, eglutės, žvaigždutės ir t.t.) trafaretus išpjaukite sausainius. Sausainius kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje 170ºC temperatūros orkaitėje.

Prieš pat šventes meduoliukus reikia papuošti piene ištirpintu šokoladu ir baltymų glajumi. Glajų galima nudažyti natūraliomis priemonėmis: mėtų sirupu, burokėlių, aronijų, šaltalankių sultimis ir pan.

Parašykite komentarą