Meduolis

Ingredientai:

0,6 stiklinė Cukrus
3 šaukštelis Medus
1 stiklinė Vanduo
2 šaukštas Kakava
0,5 stiklinė Razinos
0,5 stiklinė Graikiniai riešutai
0,5 stiklinė Aliejus
3 stiklinė Miltai
1 šaukštelis Soda
1 šaukštelis Cinamonas
1 šaukštelis Kardamonas
žiupsnelis Muskato riešutas
žiupsnelis Imbieras (maltas)
1 šaukštelis Cukraus pudra

Gaminimas:

Vandenį, cukrų, medų ir aliejų kaitinkite, kol ištirps cukrus. Paskui palikite pravėsti.

Suberkite į sirupą sodą, kakavą, riešutus, razinas ir prieskonius. Įberkite tiek miltų, kad būtų grietinės konsistencijos tešla. Išmaišykite.

Supilkite tešlą į aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Tešla turi užpildyti du trečdalius kepimo formos.

Kepkite 40 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Pravėsusį meduolį apibarstykite cukraus pudra.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą