Ingredientai:
800 g | Kiaulienos faršas |
2 skiltelė | Česnakai |
2 vnt. | Kiaušiniai |
1 stiklinė | Malti džiūvėsėliai |
100 ml | Pienas |
žiupsnelis | Kvepiantys pipirai |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
pagal skonį | Druska |
4 šaukštas | Bruknių uogienė |
3 šaukštas | Sviestas |
50 g | Miltai |
180 ml | Pienas |
600 ml | Vištienos sultinys |
pagal skonį | Druska |
Gaminimas:
Česnaką susmulkinkite, tada sumaišykite visus produktus kukuliams.
Nulipdykite iš faršo nedidelius kukulius, sudėkite į kepimo indą, uždenkite foliją ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje 15 – 20 min.
Padažui pakaitinkite sviestą keptuvėje, suberkite miltus, maišydami 2 – 3 min. pakepkite (miltai neturi paruduoti). Po truputį supilkite pieną, tada – pašildytą sultinį. Įberkite druskos ir kaitinkite, kol padažas sutirštės (turėtų būti grietinės konsistencijos).
Sudėkite iškepusius kukulius į indą, apliekite padažu.
Išmaišykite ir patiekite su bruknių uogiene ar pasigamintomis salotomis.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 0min.