
Ingredientai:
200 g | Moliūgai |
2 vnt. | Cikorijų lapai |
200 g | Voveraitės |
1 vnt. | Svogūnai |
1 vnt. | Apelsinai |
1 šaukštas | Balzaminis actas |
4 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Voveraites nuplaukite, rankomis kiekvieną padalinkite į 3 – 4 dalis. Svogūną supjaustykite plonais žiedeliais. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus, apkepkite svogūną, kol paskrus, sudėkite voveraites ir po 1 min. nukelkite nuo viryklės. Įberkite druskos, pipirų.
Moliūgą supjaustykite 1,5 centimetro skersmens kvadratėliais, 1 min. pakepkite 1-ame šaukšte aliejaus, įberkite druskos, pipirų. Nuo cikorijų nupjaukite tris viršutinius lapų sluoksnius, likusius lapelius nuskabykite į lėkštę.
Iš apelsino išspauskite 2 šaukštus sulčių, jas atšaldykite. Šaltas sultis išplakite su balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Iš likusio apelsino išpjaukite minkštimą. Visus produktus sudėkite į dubenį ir apšlakstykite užpilu.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.