Ingredientai:
3 vnt. | Kiaušinių baltymai |
160 g | Cukrus |
12 g | Vanilinis cukrus |
1 šaukštas | Tarkuota citrinos žievelė |
100 g | Graikiniai riešutai |
100 g | Avižiniai dribsniai |
1 šaukštas | Sviestas |
Gaminimas:
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Tada suberkite į juos pusę cukraus ir dar paplakite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Tada suberkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir plakite, kol ištirps cukraus kruopelės. Į baltymus supilkite citrinų sultis, suberkite sutarkuotą citrinų žievelę ir atsargiai išmaišykite.
Avižinius dribsnius pakepinkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Atvėsinkite. Susmulkinkite graikinius riešutus. Atvėsintus dribsnius ir riešutus įmaišykite į paruoštą baltymų masę. Ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos suformuokite morengus.
Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 10 min., kol morengai sukietės ir parus.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.