Morengai su graikiniais riešutais

Ingredientai:

3 vnt. Kiaušinių baltymai
160 g Cukrus
12 g Vanilinis cukrus
1 šaukštas Tarkuota citrinos žievelė
100 g Graikiniai riešutai
100 g Avižiniai dribsniai
1 šaukštas Sviestas

Gaminimas:

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Tada suberkite į juos pusę cukraus ir dar paplakite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Tada suberkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir plakite, kol ištirps cukraus kruopelės. Į baltymus supilkite citrinų sultis, suberkite sutarkuotą citrinų žievelę ir atsargiai išmaišykite.

Avižinius dribsnius pakepinkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Atvėsinkite. Susmulkinkite graikinius riešutus. Atvėsintus dribsnius ir riešutus įmaišykite į paruoštą baltymų masę. Ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos suformuokite morengus.

Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 10 min., kol morengai sukietės ir parus.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą