Obuolių keksas su karamele

Ingredientai:

100 g Miltai
0,5 šaukštelis Kepimo milteliai
25 g Migdolai
1 vnt. Kiaušiniai
70 g Cukrus
50 ml Pienas
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
žiupsnelis Druska
2 vnt. Obuoliai
50 g Sviestas
50 g Cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Cinamonas

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dubenyje ištrinkite kiaušinį su cukrumi, supilkite alyvuogių aliejų su pienu, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Paskui po truputį suberkite miltus, maltus migdolus, išmaišykite.

Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kubeliais, įmaišykite į tešlą. Tešlą sudėkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite keksą 25 min.

Pasigaminkite karamelę. Puode su storu dugnu ištirpinkite sviestą su cukrumi. Tada nukaiskite puodą, palikite pravėsti. Suberkite cinamoną, įmuškite kiaušinį, išplakite.

Baigiant keksui kepti, aptepkite jį pasigaminta mase, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 240 laipsnių ir palikite pakepti dar 8 min.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 50min.

Parašykite komentarą