Ingredientai:
4 vnt. | Plekšnių filė |
150 g | Vėžiukų uoegėlės |
200 g | Grietinėlė |
riekelė | Salierų lapai |
100 ml | Raudonas sausas vynas |
100 g | Šparagai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
1 vnt. | Laimo vaisiai |
Gaminimas:
Švelniai suspaudžiame plekšnių filė, ištepame alyvų aliejumi, druska, pipirais, išspaudžiame citrinos sultis. Tuomet susukame į cilindrą, kad odelė butų vidinėje pusėje, ir įdedame į 12 cm cilindrą. Verdame garuose 3 minutes.
Iš vėžiukų kiautų, daržovių ir raudono vyno išverdame sultinį. Sultinį perkošiame, kad liktų tik skystis, į jį įdedame kukurūzų krakmolo.
Karštame alyvų aliejuje kepame salierų lapus, iškepus juos nusausiname padėję ant rankšluostinio popieriaus.
Verdame vėžiukų uodegėlės vandenyje 5 minutes. Sumaišome vėžiukų uodegėles su puse kiekio sultinio, grietinėle, įdedame prieskonius.
Dėdami žuvies suktinį į lėkštę, į jo vidų pilame vėžių uodegėles su sultiniu ir grietinėle ant viršaus uždedame keptą saliero lapelį. Nuimame metalinį cilindrą ir į lėkštę pilame likusį sultinį.