Plekšnių filė su vėžiukais

Ingredientai:

4 vnt. Plekšnių filė
150 g Vėžiukų uoegėlės
200 g Grietinėlė
riekelė Salierų lapai
100 ml Raudonas sausas vynas
100 g Šparagai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
1 vnt. Laimo vaisiai

Gaminimas:

Švelniai suspaudžiame plekšnių filė, ištepame alyvų aliejumi, druska, pipirais, išspaudžiame citrinos sultis. Tuomet susukame į cilindrą, kad odelė butų vidinėje pusėje, ir įdedame į 12 cm cilindrą. Verdame garuose 3 minutes.

Iš vėžiukų kiautų, daržovių ir raudono vyno išverdame sultinį. Sultinį perkošiame, kad liktų tik skystis, į jį įdedame kukurūzų krakmolo.

Karštame alyvų aliejuje kepame salierų lapus, iškepus juos nusausiname padėję ant rankšluostinio popieriaus.

Verdame vėžiukų uodegėlės vandenyje 5 minutes. Sumaišome vėžiukų uodegėles su puse kiekio sultinio, grietinėle, įdedame prieskonius.

Dėdami žuvies suktinį į lėkštę, į jo vidų pilame vėžių uodegėles su sultiniu ir grietinėle ant viršaus uždedame keptą saliero lapelį. Nuimame metalinį cilindrą ir į lėkštę pilame likusį sultinį.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą