
Ingredientai:
500 g | Vištienos filė |
500 ml | Ananasų sultys 100 |
125 g | Kokosų pienas |
gabaliukas | Imbieras |
1 šaukštelis | Ciberžolė |
1 vnt. | Citrinžolės |
2 šaukštelis | Kalendros grūdeliai |
2 šaukštelis | Kuminai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
2 šaukštelis | Cukrus |
3 šaukštas | Žemės riešutų aliejus |
4 vnt. | Čili pipirai |
3 vnt. | Svogūnai šalotiniai |
5 skiltelė | Česnakai |
200 g | Pomidorų pasta |
gabaliukas | Imbieras |
1 vnt. | Citrinžolės |
1 vnt. | Laimo vaisiai |
sauja | Kalendros |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
1 šaukštelis | Kalendros grūdeliai |
1 šaukštelis | Kuminai |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
150 g | Žemės riešutai |
200 ml | Kokosų pienas |
pagal skonį | Druska |
2 šaukštas | Rudasis cukrus |
1 vnt. | Laimo vaisiai |
Gaminimas:
Vištieną supjaustykite juostelėmis ir pamerkite į ananasų sultis bent 30 minučių.
Dubenyje sumaišykite marinatui 125 ml. kokosų pieno, nuluptą ir sutarkuotą imbierą, smulkiai pjaustytą citrinžolės stiebo dalį, ciberžolę, kalendras, kuminus, įberkite druską, cukrų. Marinuokite mėsą marinate bent 30 min. šaldytuve. Geriausia palikti mėsą per naktį.
Kario pasta:
Pašalinkite sėklas iš aitriosios paprikos. Sudėkite į virtuvinį kombainą kartu su šalotais, česnaku, imbieru, citrinžole, laimo žievele, pusės laimo sultimis, žaliomis kalendromis, aliejumi, pipirais, druska. Kuminus ir kalendrų grūdelius pakepinkite ir sugrūskite piestele. Sudėkite į kitus ingridientus ir malkite iki vienalytės masės.
Žemės riešutų padažas:
Virtuviniu kombainu susmulkinkite riešutus.
Į puodą supilkite kokosų pieną. Pakaitinkite ant mažos kaitros. Įdėkite kario pastą. Virkite kol pasklis kvapas. Suberkite riešutus. įdėkite druskos, cukraus, tarkuotą laimo žievelę. Virkite kol padažas sutirštės.
Mėsą suverkite ant iešmelių ir kepkite ant griliaus arba keptuvėje.
Patiekite su ryžiais.