Pomidorais ir špinatais įdaryta vištienos krūtinėlė

Ingredientai:

4 vnt. Vištienos krūtinėlių filė
1 stiklinė Špinatai
1 stiklinė Čederio sūris
1 vnt. Pomidorai
6 vnt. Kiaušinių baltymai
1/4 stiklinė Vištienos sultinys
1/2 stiklinė Miltai
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 vnt. Pomidorai
1 sauja Špinatai
2 šaukštas Actas
1/2 stiklinė Vištienos sultinys
žiupsnelis Bazilikai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Ant pjaustymo lentelės pasiguldykite vištienos krūtinėles. Ant kiekvienos jų dėkite po ketvirtadalį špinatų, sūrio ir pomidoro. Kiekvieną krūtinėlę susukite į suktinuką. Sutvirtinkite mediniu smeigtuku.

Dubenyje išmaišykite kiaušinių baltymus ir sultinį. Į plačią gilią lėkštę suberkite miltus. Kiekvieną vištienos krūtinėlės suktinuką apvoliokite miltuose, tuomet baltymų ir sultinio masėje, tuomet vėl miltuose.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų – tuomet jose iš visų pusių apkepkite vištienos krūtinėlės suktinukus, tol kol jie gražiai apskrus. Apkeptus suktinukus sudėkite į kepimo skardą ir 20-iai minučių pašaukite į orkaitę. Per tą laiką pasigaminkite padažą.

Nedidelėje keptuvėje patroškinkite supjaustytus pomidorus, špinatus, supilkite sultinį, actą, įberkite baziliko. Leiskite padažui užvirti ir troškinkite dar maždaug dvi minutes. Paskaninkite druska ir grūstais pipirais.

Suktinukus ištraukite iš orkaitės. Kiekvieną supjaustykite maždaug 3 centimetrų storio riekelėmis. Sudėkite į lėkštes ir apliekite pomidorų padažu. Patiekalą papuoškite špinatų lapais. Tai puiki idėja šeimos pietums.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą