
Ingredientai:
300 g | Midijos |
1 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
10 g | Česnakai |
25 g | Svogūnai |
25 g | Porai |
80 g | Cukinijos |
1 šaukštas | Sviestas |
žiupsnelis | Bazilikai |
1 šaukštas | Baltas sausas vynas |
450 g | Konservuoti pomidorai |
250 ml | Žuvies sultinys |
Gaminimas:
Midijas nuplaukite ir lengvai apkepkite alyvuogių aliejuje kartu su česnaku, svogūnu ir poru. Keptuvę nuimkite nuo ugnies, midijas išgriebkite, išimkite jas iš kriauklių ir sumeskite moliuskus atgal į keptuvę. Tada į ją taip pat suberkite cukinijas ir sviestą.
Konservuotus pomidorus pertrinkite per sietelį, kad neliktų odelių ir sėklų. Gautą masę supilkite į keptuvę. Supilkite vyną ir žuvies sultinį. Užvirkite ir suberkite smulkintus bazilikus.
Paruoštą sriubą išpilstykite į nedideles lėkštes, kad matytųsi visi ingredientai. Papuoškite sriubą baziliko lapais.
Porcijos: 3
Pagaminamas per: 0min.