Ingredientai:
600 g | Špinatai |
4 vnt. | Svogūnai |
2 skiltelė | Česnakai |
6 šaukštas | Migdolų aliejus |
1 šaukštelis | Kuminai |
600 ml | Kokosų pienas |
2 l | Daržovių sultinys |
1 šaukštas | Druska |
1 šaukštas | Baltieji malti pipirai |
4 šaukštas | Sezamo sėklos |
4 šaukštas | Sezamų aliejus |
Gaminimas:
Nuplautus špinatų lapelius perrinkti, stambesnius kotelius nupjaustyti, lapelius stambiai susmulkinti.
Į puode įkaitintą aliejų suberti kubeliais susmulkintus svogūnus ir česnakus. Kepti, kol suminkštės. Įberti šviežiai maltą kuminą ir maišant pakepinti 2-3 min.
Sudėti smulkintus špinatus, uždengti puodą dangčiu ir ant silpnos ugnies patroškinti 5 min.
Supilti kokosų pieną ir daržovių sultinį. Viską išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais.
Išvirtą sriubą supilti į maisto plaktuvą ir suplakti iki vientisos masės.
Sezamų sėklas pakepinti sausoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.
Paruoštą sriubą supilstyti į tam skirtus indus, apšlakstyti sezamų aliejumi, pabarstyti sezamų sėklomis ir papuošti špinatų lapeliais.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 40min.