Špinatų ir kokosų pieno sriuba su sezamais

Ingredientai:

600 g Špinatai
4 vnt. Svogūnai
2 skiltelė Česnakai
6 šaukštas Migdolų aliejus
1 šaukštelis Kuminai
600 ml Kokosų pienas
2 l Daržovių sultinys
1 šaukštas Druska
1 šaukštas Baltieji malti pipirai
4 šaukštas Sezamo sėklos
4 šaukštas Sezamų aliejus

Gaminimas:

Nuplautus špinatų lapelius perrinkti, stambesnius kotelius nupjaustyti, lapelius stambiai susmulkinti.

Į puode įkaitintą aliejų suberti kubeliais susmulkintus svogūnus ir česnakus. Kepti, kol suminkštės. Įberti šviežiai maltą kuminą ir maišant pakepinti 2-3 min.

Sudėti smulkintus špinatus, uždengti puodą dangčiu ir ant silpnos ugnies patroškinti 5 min.

Supilti kokosų pieną ir daržovių sultinį. Viską išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais.

Išvirtą sriubą supilti į maisto plaktuvą ir suplakti iki vientisos masės.

Sezamų sėklas pakepinti sausoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.

Paruoštą sriubą supilstyti į tam skirtus indus, apšlakstyti sezamų aliejumi, pabarstyti sezamų sėklomis ir papuošti špinatų lapeliais.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą