Ingredientai:
300 g | Miltai |
250 g | Sviestas |
8 | Vanduo |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
300 ml | Grietinėlė (riebi) |
3 vnt. | Kiaušiniai |
4 vnt. | Pomidorai |
100 g | Parmezano sūris |
1 šaukštelis | Alyvuogių aliejus |
žiupsnelis | Bazilikai |
žiupsnelis | Provanso žolelės |
Gaminimas:
Užminkyti tešlą – suplakti 1 kiaušinį, miltus persijoti ir sumaišyti su sviestu ir kiaušiniu. Supilti vandenį, suberti druską, gera išminkyti ir suformuoti rutulį. Suvynioti tešlą į polietileninę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 1 valandai.
Paruošti užpilą – išplakti 2 likusius kiaušinius, supilti grietinėlę, įberti truputį druskos, žolelių prieskonių, gerai išmaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Iškočioti tešlą, kad gautųsi apskritimas, įkloti į pateptą alyvuogių aliejumi formą. Tešlą subadyti šakute. Kepti 20 min. Pomidorus nuplauti, supjaustyti skiltelėmis, sudėti į kitą formelę, pašlakstyti aliejumi, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir kepti 20 min.
Ant iškepusio papločio dėti tarkuotą sūrį, pomidorus, užpilti grietinėlės, žolelių ir kiaušinių plakiniu. Pabarstyti tarkuotu sūriu ir kepti 20 min., papuošti baziliko lapeliais ir patiekti.