Ingredientai:
250 ml | Pienas |
250 ml | Vanduo |
žiupsnelis | Druska |
200 g | Sviestas |
300 g | Miltai |
8 vnt. | Kiaušiniai |
300 g | Varškės sūris |
150 g | Grietinė |
70 ml | Grietinėlė |
žiupsnelis | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
žiupsnelis | Žalumynai |
Gaminimas:
Pagaminkite plikytą tešlą. Į puodą supilkite pieną su 250 ml vandens, suberkite druską ir įmeskite sviestą. Padėkite puodą ant ugnies ir užvirinkite. Nukelkite puodą nuo ugnies ir berkite pamažu persijotus miltus. Mediniu šaukštu nuolat maišykite tešlą tol, kol gausis vientisa masė, gerai atsiskirianti nuo puodo sienelių. Puodo dugne turite pastebėti baltas apnašas.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Tešlą perkelkite į dubenį ir iš karto įmuškite vieną kiaušinį, o paskui paeiliui po vieną įmuškite visus kiaušinius. Užmaišykite tešlą. Teisingai paruošta plikyta tešla turi būti labai lipni ir blizgėti.
Plikytą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį su įprastu apvaliu antgaliu. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo išspauskite stalo teniso kamuoliuko dydžio tešlos kamuolėlius. Pašaukite skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį. Po to skardą iš orkaitės išimkite, dar šiltus profitrolius perpjaukite horizontaliai pusiau ir leiskite jiems atvėsti.
Dubenyje sumaišykite varškės sūrį ir grietinę. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į varškės masę. Į įdarą įberkite žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų ir pagardinkite kapotais šviežiais žalumynais. Paruošta varškės mase užpildykite profitrolių puseles ir ant viršaus uždenkite viršutinėmis puselėmis. Prieš patiekiant į stalą, galite papuošti svogūnų laiškais.