Ingredientai:
2 vnt. | Vištienos krūtinėlių filė |
4 gabaliukas | Kumpis |
15 g | Sviestas |
200 g | Grybai |
3 šaukštas | Miltai |
500 g | Šaldyta sluoksniuota tešla |
3 šaukštas | Petražolės (žalios) |
125 g | Lydytas sūrelis (riebus) |
1 šaukštas | Grūdėtosios garstyčios |
1 vnt. | Kiaušiniai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame penkias minutes kepkite grybus, kol šie suminkštės (skystis turi išgaruoti). Apkepintus grybus perdėkite į kitą indą, pagardinkite pagal skonį prieskoniais.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių karščio. Virtuvės stalą pabarstykite miltais ir ant jo iškočiokite tešlą. Turite gauti kvadratą, kurio vienos kraštinės ilgis – 35 centimetrai. Didįjį kvadratą padalinkite į keturis vienodo dydžio kvadratėlius.
Svieste apkeptus grybus sumaišykite su smulkintomis petražolėmis, tepamu sūreliu ir garstyčiomis. Pagardinkite druska bei pipirais.
Vienoje tešlos kvadratėlio pusėje dėkite pusę vištos krūtinėlės, ant viršaus – ketvirtadalį grybų masės, viską uždenkite griežinėliu kumpio. Taip pat pasiruoškite ir likusius tris tešlos kvadratėlius.
Laisvąją tešlos kvadratėlio pusę patepkite kiaušinio plakiniu ir užlenkite taip, kad tešla uždengtų įdarą. Pakraštėlius sutvirtinkite, pyragėlio viršų taip pat patepkite kiaušinio plakiniu.
Pyragėlius orkaitėje kepkite 30-35 minutes, kol gražiai paruduos. Patiekite su žaliomis salotomis.